top of page

Janax Snickeri

​Farsta, Stockholm

Välkommen till vårt familjeägda specialsnickeri i Farsta, Stockholm.
Sedan 1973 har vi framgångsrikt tillverkat bl a restauranginredningar till flera framgångsrika etablissemang i Stockholm; Taverna Brillo, Sturehof, Teatergrillen, AG, Rolfs Kök, Luzette och La Colline för att nämna några få.

 

Vi arbetar mot företag som privatkund och tillverkar allt från restaurang-, kontors- & butiksinredningar till mässor, portar och mindre serietillverkningar av möbler och kan även hjälpa dig med inredningen av ditt privata hem.

 

Våra skickliga hantverkare med gedigen kunskap och lång erfarenhet får ditt skräddarsydda projekt gjort i tid med hög funktion, kvalitet och design.

Tveka inte att höra av dig!


Danne, Henrik, Kjelle & Janne

MÖBELSNICKERI * HEMINREDNING * KÖK 
RESTAURANGINREDNINGAR * KONTORSINREDNING * BUTIKSINREDNINGAR
DÖRRAR & PORTAR * FÖNSTER * UTSTÄLLNING & MONTER

Företag

Privatperson

Sedan start har vi varit specialiserade på storkök & restauranger, offentliga miljöer, möbler, portar och inredningar av hög kvalitet och kan även ta emot beställning på serietillverkning av möbler. Våra uppdragsgivare är främst arkitektkontor och byggföretag, men även privatpersoner är välkomna med förfrågningar.

 

Du som privatkund är mer än välkommen med din förfrågan. Vi kan hjälpa dig med allt från fönster & dörrbytet till ditt specialritade kök eller möbel.

Maila gärna in din förfrågan här med mått, skiss el. ritning och så detaljerad beskrivning som möjligt för en så korrekt uppskattning som möjligt! 

 

HISTORIK

 

Janax Snickeri är ett familjeföretag med tradition inom hantverk och snickeri sedan 1973, då företaget startades som enskild firma med huvudsaklig verksamhet i ROT-sektorn, av Jan Pettersson.

1977 övertog det nu mer flerhövdade företaget en snickeriverkstad på Frejgatan 103 i Vasastan, och Janax Snickeri AB bildades. Huvudsaklig inriktning blev snabbt restaurang och storköksinredningar och Janax kom snabbt att leverera inredningar till vägkrogar, hotellrestauranger och personalrestauranger.

1984 hade företaget växt ur sina 400 kvm i Vasastan och flyttade till Cigarrvägen 16 i Hökarängen strax utanför stan. Företaget förstärktes även av Jans tre söner Dan, Kjell & Henrik.

Med nu över 40 års erfarenhet har Janax Snickeri nischat sig som ett av de mer högkvalitativa snickerierna i Stockholmsområdet, med säkra leveranser av hög kvalitet samt många namnkunniga och goda samarbeten.

Vi arbetar i framförallt trä med traditionella metoder, uppdaterade i modern tappning & miljö.

STOLT SVENSK 

HANTVERKSTRADITION

Janne, grundare av Janax Snickeri, har genom åren varit en av Sveriges mest pådrivande eldsjälar inom branschen.

Som ordförande i Stockholms Snickarmästareförening under 20 år (1993 – 2013) passade Janne på att utbilda och föra hantverkstraditionerna vidare genom bl a grundandet av Hantverksakademin, samt utbyggnaden av hantverksutbildningar och återinförande av lärlingssystemet på gymnasial nivå.

2016 tilldelades Jan Kungliga Patriotiska Sällskapets Hantverksmedalj för utmärkt yrkesskicklighet.

PASSION FÖR

MATERIAL & MILJÖ

Vi hantverkare på Janax Snickeri är passionerade inom vårt yrke och redan från början var det en självklarhet att Janax Snickeri skulle bli långvarig. I över 40 år har företaget varit igång och längre ska det bli. Du som kund är oerhört viktig, från och med ditt första samtal, genom hela processen till det absoluta slutresultatet.

 

Alla inköp av trä, maskiner och andra redskap görs med en tanke på hur det kommer att påverka naturen. Detta är ett specialsnickeri som strävar efter att inte göra någon skada på miljön överhuvudtaget.

REFERENSER & SAMARBETEN

Några av de företag & restauranger vi fått förtroendet att leverera till:

RESTAURANGER

Restaurang Sturehof

Oktagonen (Sturehof)
Taverna Brillo
Teatergrillen 

Restaurang AG

Vasamuseet

Kaknästornet 

Luzette (Centralstationen)

Stadshuskällaren

La Colline

Rolfs Kök

Kasta Loss

KONTOR & OFFENTLIGA MILJÖER

Holmen

Strandvägen 1 

Vasamuseet (kassa & infodisk)

ARKITEKTER &

INREDARE

Jonas Bohlin

Peter Hallén

......................

Janax Snickeri är medlem av: Stockholms Snickarmästareförening

Vi strävar efter att, så långt det går, arbeta med hållbara material med liten eller ingen miljöpåverkan.

bottom of page